dilluns, 21 de desembre del 2009

Fi d'un bon seminari!

El seminari ha sigut per a mi tota una nova experiència, m'ha aportat coses positives en tot moment, ja que gràcies a aquestes sessions he pogut conèixer molt més als meus companys i companyes, la seva manera de fer i treballar, també he pogut adquirir altres aprenentatges, he tingut moments de reflexió sobre els temes que estàvem treballant o sobre alguna intervenció feta en el si del seminari, he pogut gaudir escoltant contes i alguna que altra intervenció d'algun company, però sobretot he pogut guanyar una mica més de confiança a l'hora de participar en petit grup.
Espero que dia a dia vagi superant-me a mi mateixa i que cada cop vagi aprenent molt més en cadascuna de les següents sessions de seminari.
Aquest inici de curs ha fet que em senti contenta i orgullosa de mi mateixa, per haver aconseguit el que sempre m'havia proposat, que era entrar a la Universitat i estudiar per saber molt més sobre el món de l'educació.
En molts moments m'he atabalat molt perquè hi havia molta feina i poc temps, però he pogut sortir-me'n, amb esforç, persistència i dedicació.
Desitjo que vagin molt bé les vacances de Nadal!!
Un petó i una abraçada!!!

divendres, 18 de desembre del 2009

La nostra última sessió de seminari

Avui el nostre company Cristian ens ha explicat el conte "El camperol i el diable", ha utilitzat molt bé els diferents tons de veu i això ha fet que totes mantinguéssim la nostra atenció en el conte, també a gesticulat força i amb aquest conte ens hem pogut adonar que moltes vegades la nostra astúcia té més poder que la força, per tant, no sempre guanya el que té més força i múscul.
Seguidament, l'Aida i el Cristian han fet la seva actualitat educativa, el tema era sobre quina era la millor edat o etapa per a què els infants comencessin amb la lecto-escriptura, si els 5 o els 6 anys, és a dir, a l'etapa infantil o a la primària. Després ens hem dividit en dos grups i hem donat 5 arguments a favor de cadascuna de les dues etapes.
Per acabar, la Paula, la nostra tutora, ens ha explicat individualment algunes valoracions que ha fet del nostre treball dia a dia en el seminari.

dimarts, 15 de desembre del 2009

L'educació al meu país és...

Per a iniciar el seminari d'avui, la Sara i la Pilar ens han presentat la seva activitat sobre l'actualitat educativa, ha sigut una notícia que ens ha sorprès a tots, ja que era molt curiosa. Hem vist el vídeo penjat pels adolescents en el youtube. Després hem comentat entre tots que en pensàvem de la notícia i quines creiem que eren les mesures que s'havien d'imposar a aquell professor. Hi han hagut molt bones aportacions per part de tots els membres del seminari.
Per finalitzar, hem fet una activitat relacionada amb el treball d'Educació al meu país, on havíem de posar en comú tots els temes tractats sobre l'educació en el nostre treball i després reflexionar i veure quins eren els més importants o els que més havíem comentat tots.
Crec que a poc a poc podrem contestar a través de tots els aprenentatges i reflexions que farem durant els 4 anys d'Universitat, que en pensem de l'educació al nostre país.
Dues aportacions que m'han marcat del seminari d'avui han sigut: "Hem de saber el perquè han fet una cosa malament els nostres infants, i després castigar per tal de reparar."
"El més fàcil és castigar sense aprendre."

Síntesi del bloc

Fer aquest bloc m’ha aportat moltes coses positives, ja que cada entrada era un nou aprenentatge adquirit, una nova informació, una nova reflexió i un detall més aprés en el món de l’educació.
Ha estat molt enriquidor fer el bloc per a poder veure per nosaltres mateixos, si havíem entès el que s’havia explicat a l’aula o si sabíem o no utilitzar algun dels programes, també crec que ens pot servir a tots en un futur, ja que en ell hem explicat les activitats que anàvem fent cada dia i com s’utilitzaven els programes i realitzàvem la pràctica com a exemple.

Les dues intervencions del bloc que més m’han aportat han sigut l’Audacity i el Windows Movie Maker, perquè crec que ens poden ser molt útils en un futur a l’hora de treballar amb els infants, ja que podem gravar les nostres veus per tal d’explicar un conte per exemple o gravar les seves veus i fer una activitat molt enriquidora tant per a ells com per a nosaltres, i també es pot elaborar un vídeo amb fotografies i música, per tal de treballar per exemple, els instruments, un conte o una cançó.
Tots els programes utilitzats en les sessions de Gestió de la Informació, ens han sigut i ens seran molt útils durant la nostra vida com a estudiants, però sobretot el que més m'ha agradat, és que cada dia era una experiència nova, era un nou aprenentatge que feia que poc a poc m'anés enriquint de nous coneixements.

dilluns, 14 de desembre del 2009

L´ús dels llibres digitals a les aules no és innovació, és un negoci editorial

A continuació adjunto una entrevista que em va semblar molt interessant i que crec que a tots ens pot ajudar per a reflexionar i veure la incorporació de les noves tecnologies des d'un altre punt de vista.

Us recomano que la llegiu!




Les noves tecnologies, una oportunitat per al català

Fa uns dies vaig estar buscant notícies per Internet sobre l'educació i vaig trobar aquesta que em va semblar molt interessant i que parlava de les TIC a les aules i de les llengües, i aquests són temes que ja hem parlat en el seminari i en algunes altres sessions, per això em va semblar oportú posar-les al bloc, per tal de què tots puguem llegir aquesta notícia si ens sembla interessant o volem saber més sobre les TIC.



Notícia publicada a la pàgina 13 del diari El Punt Barcelona, el dia 28 de Maig d'aquest any.

Aquí us adjunto la notícia per als que estigueu interessats en llegir-la, ho pugueu fer!


"Ningú pot qüestionar que el conjunt de la civilització està en un moment clau pel que fa a la introducció i normalització de l'ús de les noves tecnologies (TIC) en tots els àmbits. Vivim un moment de profund canvi tecnològic que té diverses conseqüències: l'augment de la fractura entre els que accedeixen i els que no accedeixen a la tecnologia; l'abisme entre els anomenats «nadius digitals» –els que han nascut quan la tecnologia ja formava part de l'entorn– i els «immigrants», que són la majoria perquè la societat està envellida; canvien els processos de comunicació interpersonal; es transformen els mitjans de producció, fins al punt de fer caure economies senceres, etc. En aquest complicat context és on la tecnologia pica a la porta de l'ensenyament i demana tenir-hi el seu lloc. Aquests dies s'ha comprovat com la introducció de llibres digitals a les aules obre –per manca d'explicacions clares, cal dir-ho– un gran interrogant entre els docents: primer, perquè s'hauran de reciclar i, després, perquè la universalització de la tecnologia amenaça els idiomes en posició més feble; en el nostre cas, el català. Educació ha desmentit que el català surti perjudicat amb la introducció d'uns llibres que permeten que l'estudiant tingui accés als coneixements en tres idiomes (català, castellà i anglès). La Generalitat afirma que tutelarà el procés perquè el català no perdi pistonada. Això és el que cal demanar al govern. Encara més, la introducció de les TIC ha de ser una oportunitat per a la llengua. Les hem de fer servir per normalitzar més ràpidament l'idioma, per exemple, entre el col·lectiu de nouvinguts. Les noves tecnologies, ben usades, són una gran eina d'autoaprenentatge."

diumenge, 13 de desembre del 2009

Google Docs

A la sessió de l'altre dia, vam fer una breu passejada per Google Docs, per saber com s'utilitzava i per a què servia, per si nosaltres mateixos el volíem utilitzar més endavant.
Em va semblar molt útil, ja que permet crear documents, presentacions, etc., permet que altres usuaris puguin veure què hi ha penjat i modificar-lo a temps real, per tant, és una aplicació que Google ens proporciona i que crec que ens pot anar molt bé a nosaltres com a estudiants, a l'hora de fer treballs, de tenir ben guardada la nostra informació, i a l'hora de comunicar-nos amb altres companys, podent fer el treball alhora.

dissabte, 12 de desembre del 2009

Ja s'apropa el final...

Per a començar amb bon peu la sessió de seminari, després d'un llarg pont, la Paula, la nostra tutora, ens va tornar els treballs de "Com eren els meus mestres?" per a què poguéssim veure com ens havia anat i si havíem fet una bona reflexió o no.
Després tots junts vam comentar la pel·lícula de "Billy Elliot" que havíem vist en la sessió anterior, i tots vam aportar les nostres idees i reflexions. Un cop acabada aquesta part, vam dividir-nos en petits grups de 2 o 3 persones i contestàvem unes preguntes relacionades indirectament amb la pel·lícula, després ho vam posar tots en comú i vam arribar a unes conclusions. Per acabar, la Paula, la nostra companya de seminari, ens va explicar un conte molt maco i que personalment em va agradar molt, ja que va fer que indirecta o directament hi participéssim tots i que durant tota l'estona que explicava el conte, tots estiguéssim molts atents, amb els 5 sentits posats. El conte es titulava "Els tres pèls d'or del diable".

Una de les frases que més se’m va quedar d’aquesta sessió de seminari, va ser: "Una combinació entre vocació i coneixement és el que necessitem nosaltres, com a futurs mestres".

divendres, 4 de desembre del 2009

Billy Elliot

A la sessió de seminari d'avui hem vist la pel·lícula "Billy Elliot" que comentarem la setmana pròxima a l'aula.

Que vagi bé el pont a tots!

dijous, 3 de desembre del 2009

El nostre projecte JCLIC "Els contes"

El nostre projecte Jclic està pensat per a infants de 5 anys aproximadament, el tema principal d'aquest són els contes infantils. Vam escollir aquest tema ja que els contes són un bon recurs per utilitzar amb els infants ja que gràcies a aquests es podrien tractar altres temàtiques de forma transversal.
Amb aquest tema pretenem sobretot que els infants gaudeixin de les activitats, que participin, que aprenguin i exercitin la seva memòria, recordant cadascun dels personatges dels contes, observant aspectes concrets de les fotografies, recordant objectes i personatges d'algun conte i relacionant paraules amb objectes.
Pensem que és un projecte molt interessant en el que els infants poden aprendre molt.

Esperem que us agradi el nostre projecte Jclic.

dimarts, 1 de desembre del 2009

Per fi els vídeos de les activitats estan enllestits!

Per iniciar amb bon peu la sessió de seminari d'avui, hem començat amb l'explicació del meu conte "El dia que van intentar matar l'amor", els ha agradat molt a tots, ja que opinaven que era un conte molt maco i diferent als que s'havien explicat anteriorment.
Després, per fi, hem començat les explicacions dels vídeos de la setmana d'activitats més enllà de l'escola, ha sigut una de les activitats de seminari que més m'ha agradat, ja que a partir del vídeo tots hem pogut mostrar la nostra originalitat i creativitat, hem treballat els valors educatius, hem treballat i dedicat hores a aquest treball i després hem pogut veure aquesta feina reflectida en el vídeo.
La Paula ens ha fet fer juntament amb l'activitat del vídeo, una avaluació dels altres companys, és a dir, posàvem unes notes orientatives de les competències que havíem d'avaluar del treball i justificàvem el perquè d'aquesta nota.
Per acabar, hem fet l'actualitat educativa, aquest cop els ha tocat a la Mònica i a la Marta. Ens han portat una notícia força interessant i després hem contestat unes preguntes dividits en tres grups, pares, alumnes i professors, per tal de reflexionar al final de l'activitat.

M'ha agradat molt el seminari d'avui i m'ha semblat molt productiu i tots hem aprés moltes coses i hem pogut veure les creacions i diferents punts de vista de les experiències viscudes durant la setmana d'activitats extraordinàries.

divendres, 27 de novembre del 2009

Què ens inquieta?

Avui hem aclarit dubtes que a tots ens inquietaven sobre algun mòdul, sobre els nostres estudis o sobre algun treball en concret.
També hem comentat una Contra sobre les llars infantils.
Després, hem comentat breument que ens va semblar la pel·lícula Àgora i que hi destacaríem.
Per acabar la Laura ens ha explicat el conte de la primera Ventafocs, que parlava de la mitologia egípcia i ens ha semblat força interessant ja que no sabíem que aquest era l'origen del conte de la Ventafocs.

Destacaría una frase que ha dit la Paula, la nostra tutora: "tot s'ha de llegir", ja que en aquell moment m'ha sobtat molt i després al pensar-ho, m'he adonat de què tenia raó.



Vídeo Setmana d'Activitats Extraordinàries

dijous, 26 de novembre del 2009

El dia que van intentar matar a l'amor!

En la sessió anterior, vam començar a preparar l’activitat del vídeo.
Primer de tot, vaig gravar un tros del text que havíem preparat a Comunicació oral, escrita i digital, amb l’Audacity, després vaig ajuntar-lo amb una música de fons per tal de què s’escoltés la meva veu.
Un cop acabada la gravació, vaig començar a buscar imatges que il·lustressin accions, imatges o records del text que havia gravat.
Després amb el Windows Movie Maker, importava les imatges al programa i les ordenava tal i com volia que sortissin al vídeo.
Passos a seguir a partir d’aquí:
S’arrossegaven les imatges fins a la seqüència corresponent i es posaven efectes i transicions, per tal de què el vídeo quedés més original.
Si encara no havíem acabat el vídeo completament, s’havia de guardar en format projecte, fins que s’hagués acabat del tot.
Les modificacions s’anaven fent a mesura que anaves veient una i una altra vegada el vídeo, fins que a tu t’agradés del tot, podies ampliar el temps de l’imatge, els efectes, etc.
La duració total del vídeo és d’un minut aproximadament.
Un cop acabat el vídeo, el guardaves en “publicar pel·lícula” en l’equip i després canviaves el tamany, a 1 o 2 MB, per tal de poder-lo penjar al bloc.
Aquí us adjunto el vídeo.

dimarts, 24 de novembre del 2009

Iniciem els nostres films!

Avui hem revisat l'horari de les últimes sessions de seminari, per tal de canviar algunes activitats.
Després l'Aida Flo ens ha explicat el seu conte "Epaminondes", ella ha aconseguit captivar la nostra atenció ràpidament, tant amb les seves explicacions com amb les il·lustracions del conte, ha sigut molt divertit i ho ha fet molt bé.
Per acabar, la Paula, la nostra tutora, ens ha retornat algun treball i ens ha deixat temps lliure per a començar el muntatge dels nostres films.

divendres, 13 de novembre del 2009

Educació i vida quotidiana

Per iniciar el seminari d'avui hem organitzat les sortides de la setmana d'activitats extraordinàries. Després la Paula ens ha donat una fitxa individual que havíem d'omplir a partir de la lectura i el treball que havíem fet d'Educació i vida quotidiana. A continuació, en petits grups treballàvem aquesta activitat, fèiem una llista de valors educatius, els capítols que més ens havien marcat i un conjunt de preguntes al voltant del llibre.
Per finalitzar, la Meritxell ens ha explicat el seu conte "El present sempre guanya", un conte molt complicat d'explicar, però que m'ha agradat molt personalment, ja que parlava dels records d'infància i crec que tots hem acabat amb la reflexió que s'ha de viure el present, ja que aquell home no vivia la vida, sinó el passat.

Les frases que més m'han marcat del seminari d'avui són:
- "Els mestres hem de fer l'activitat primer, per així veure els possibles entrebancs dels nostres alumnes."
- "Educar és ajudar als altres a ser millors persones."
- "Ensenyar i aprendre van junts."

dijous, 12 de novembre del 2009

Presentació de PowerPoint sobre el TDAH

A continuació, us mostro el PowerPoint del Tdah.
El Tdah
View more presentations from aquí.

dimecres, 11 de novembre del 2009

Busquem un bon eslògan!

En la sessió de seminari d'avui hem acabat de presentar les pel·lícules, ja que a la sessió anterior no ho vam poder fer per una qüestió de temps.
Després hem canviat algunes de les activitats de l'horari, per tal d'anar molt més tranquils a l'hora de fer la feina.
A continuació, la Iolanda ha explicat el seu conte "El Molinet màgic", m'ha agradat moltíssim i sobretot m'ha tingut encuriosida fins al final ja que no sabia que succeiria, i al descobrir que el mar és salat, gràcies a aquest conte, m'ha semblat un molt bon recurs tant per explicar als infants com als més grans.
Després i per acabar, hem fet actualitat educativa, el tema era el català a les universitats catalanes. L'activitat consistia en buscar un eslògan per defensar el català a les universitats.

La frase que més m'ha marcat ha sigut: "El carinyo, l'afecte i la confiança són molt més importants que el menjar".

divendres, 6 de novembre del 2009

Noves propostes educatives

El seminari d'avui rep aquest nom ja que hem mostrat i explicat pel·lícules educatives, per tant, són noves propostes per a nosaltres, i que ens poden ajudar a reflexionar sobre l'educació.
Pel que fa a l'actualitat educativa, aquest cop els ha tocat presentar la seva notícia a la Iolanda i a l'Andrea, hem parlat sobre un tema força interessant, la religió cristiana a l'escola com a punt clau, i ens han donat uns raonaments i preguntes per ajudar-nos a tots a l'hora de debatre.
Gràcies a això, hem pogut apropar-nos més a un debat real.
La frase que més m'ha marcat ha sigut: "Ens estem apropant a un verdader i autèntic debat".
L'Anna ens ha explicat el seu conte "La botiga dels records", un conte preciós i que m'ha arribat moltíssim, m'ha fet pensar en els meus records i m'ha agradat molt el final, ja que jo sóc una persona que es queda molt amb els detalls de la vida i en aquest conte es parlava dels detalls de la vida del protagonista.
Per finalitzar, hem vist algunes de les pel·lícules educatives. Algunes ja les havia vist, però m'ha agradat recordar-les i altres m'han cridat molt l'atenció i les veure. Després hem puntuat la pel·lícula i l'exposició de cadascú.

dijous, 5 de novembre del 2009

PowerPoint

A la classe de TIC d'avui hem treballat el PowerPoint.

Les presentacions de PowerPoint des d'un principi han de servir com a guia per aquells que observen l'explicació, han d'il·lustrar fotografies del tema al que fa referència l'exposició, han de permetre crear esquemes i ajudar a l'hora de prendre apunts...
Alguns dels desavantatges de no fer un bon PowerPoint són que moltes vegades hi ha massa informació, l’orador llegeix la pantalla i, per tant, no explica, i l’oient es dedica a llegir i llavors no escolta les explicacions...
Per això a través de la lectura sobre el PowerPoint, hem pogut observar que fèiem bé i que fèiem malament, i hem pogut observar i utilitzar alguns dels recursos que ens oferien com a exemples, per als nostres PowerPoints, així hem aprés una mica més sobre un altre recurs que ens ofereixen les noves tecnologies, però aquest cop aplicades com déu mana.

Educar dentro y fuera de las aulas

"Las altas tasas de fracaso escolar y el abandono prematuro de los estudios de muchos de nuestros estudiantes dejan en numerosas ocasiones en mal lugar a España, sobre todo si se comparan sus resultados con los de sus socios europeos. Baste un dato: nuestra tasa de repetidores dobla la media de la Unión Europea. A ese problema se añade la creciente inquietud de los maestros por la pérdida de respeto que sufren entre sus alumnos. En unos años hemos pasado de frases tópicas e injustas, como aquella que decía "tienes más vacaciones que un maestro", a reconocer su tremenda importancia. Para ejercer el magisterio no sólo hacen falta estudios y un título, sino sobre todo vocación, y eso no se enseña en la universidad. Hoy sabemos también que este oficio exige una formación y reciclage continuos. De vacaciones hiperbólicas, pues, nada de nada, sino periodes para preparar el siguiente curso y afrontar los nuevos retos.
Pero si en el camino hemos ganado en algunas cosas, como el reconocimiento social de la profesión, hemos perdido en otras.
Pocos maestros son ya tan idolatrados por sus alumnos como don Gregorio, uno de los protagonistas de La lengua de las mariposas, un bellísimo cuento de Manuel Rivas que debería ser de lectura obligatoria en todas las escuelas. Y que los alumnos deberían recomendar también a sus padres, sus otros profesores. A los problemas de la autoridad bien entendida, entre otras muchas cosas, se refería en la entrevista que publicábamos en nuestra edición de ayer el ministro de Educación, Ángel Gabilondo. Esa preocupación planea también en las respuestas que ofrece Mercedes Cabrera, ex ministra de Educación, en La Contra de hoy. En este asunto, como en tantos otros, no caben las recetas mágicas ni las panaceas y sí el sentido común. En la lucha por elevar el nivel educativo y abandonar el furgón de cola de la UE no hay que perder de vista ago incuestionable: la escuela es importantísima, pero sólo complementa la educación de los escolares. Es tarea irrenunciable de los padres continuar esa labor.
Educar en casa y en la escuela. Aprender en la escuela y en casa. El futuro de nuestros hijos depende en buena medida de los profesores que se crucen en su camino, pero también de nosotros, educadores a tiempo completo, las 24 horas del día, los 365 días del año.
El escritor francés Daniel Pennac, que en su infancia fue un pésimo estudiante, coleccionista de ceros hasta que varios don Gregorio acudieron en su rescate, ha hecho en su obra Chagrin d'école, que en castellano se ha traducido como Mal de escuela, un monumento a la capacidad redentora de la lectura y de los buenos maestros. El autor, maestro él mismo, recuerda que en una ocasión un padre acudió a hablar con él, preocupadoo por la poca madurez de su hijo. Una inquietud muy loable, salvo por el pequeño detalle de que el hijo en cuestión tenía doce años. Pennac explica que al día siguiente vio a ese mismo circunspecto padre yendo en patinete por la calle.
No se trata de suplantar a los maestros ni de intentar competir con ellos en inferioridad de condiciones. Pero si los padres apoyan y respetan, será muy díficil que sus hijos no lo hagan. En definitiva, hemos de madurar y aprender con nuestros hijos, y no delegar la tarea titánica de su educación única y exclusivamente a las escuelas. Solo así lograremos que, al crecer, recuerden con respeto a todos los don Gregorio del mundo."

dimarts, 3 de novembre del 2009

I com són els nostres blocs?

Al principi de la sessió de seminari, l'Andrea ens ha explicat "El mite d'Eros i Psique", personalment és un conte que m'ha agradat molt i que ja coneixia.
Dues de les frases que més m'han marcat que ha dit la nostra companya Andrea, han sigut: "L'amor apareix quan menys tu esperes" i "Cada cosa té un perquè".
A continuació, un a un, hem anat presentant el nostre bloc: els aspectes que més destacaven d'aquest, perquè l'havíem fet així, les diferents entrades... I llegíem alguna part que ens agradés.
A partir de la presentació dels diversos blocs, hem aprés noves coses que ens aportaven els altres companys o la mateixa professora, la Paula, com per exemple com canviar el fons, el tipus de lletra, les imatges...
Hem destacat uns quants dels errors més freqüents en els blocs, per tal de millorar-los en les següents entrades.
I per acabar, he de destacar dues frases més que m'han marcat del seminari d'avui: "Quina finalitat té la presentació dels blocs?", ja que crec que la gran majoria ens fèiem aquella pregunta, però esperàvem descobrir-ho en la sessió. I un altre, "no hi ha res més difícil que reescriure el que ja està escrit".

Retrat

La Jennifer és una noia ni molt alta ni molt baixa, prima i de pell més aviat blanca. El color del seu cabell és clar, ros, i té els ulls de color marró.
És simpàtica i aparentment és bastant tímida, però quan es relaciona amb els altres sap expressar molt bé les seves opinions i idees, per tant, podríem dir que és parladora en el moment que ella creu oportú.

dissabte, 31 d’octubre del 2009

Aprenem encara una mica més sobre els debats!!

En aquesta sessió de seminari, es van explicar dos contes, el de la Silvia i el de la Pilar.
El conte de la Silvia, "L'últim metro de la matinada", era una història que ens va captivar a tots i que a mi em va transportar a aquella estació de metro mentre l'explicava.
A continuació, vam comentar els errors que havíem observat, com per exemple, la gesticulació, la velocitat i la pronúncia, ja que al anar molt de pressa a vegades no se l'entenia.
Després va ser el torn de la Pilar, que ens va explicar el conte "Lilo", que ens va agradar molt a tots i ens vam vincular amb el nen del conte, va ser una història molt maca i va saber captar molt bé la nostra atenció.
Després ens tocava actualitat educativa, i en aquest cas, vam ser la Meritxell i jo, les que vam explicar la notícia i vam preparar el debat.
Com a conclusió d'aquesta entrada al bloc, faig referència a allò més destacat de la sessió, el que vam aprendre del debat, ja que vam veure que sabíem debatre i que ens posicionàvem molt bé en el nostre paper, però que havíem de donar els nostres arguments a l'hora de debatre, no passar la pilota de camp a camp.

dijous, 29 d’octubre del 2009

Modifiquem les nostres imatges!!

La segona activitat que hem realitzat amb el GIMP és la següent:

1) Primer de tot, hem escollit una altra imatge i l'hem retocat.

Passos a seguir:
- Anar a "caja de herramientas", i escollir la opció "seleccionar una zona rectangular", llavors seleccionar aquell tros de la imatge que volem i anar a "imagen" i "recortar a la selección".
- Un cop retallada, canviarem els píxels perquè la fotografia pugui entrar al bloc, i farem els mateixos passos de l'activitat 1. Passarem de 3648 d'ample x 2736 d'alt píxels, a 300 x 330.

I aquest és el resultat del primer pas.





2) Després, un cop retallada la fotografia, hem de modificar-la, jugant amb les opcions que el programa ens ofereix.

En aquest cas, es modifica el contrast i el balanç de colors.





3) I per últim, retallar un dels elements de la fotografia, utilitzant "herramienta de selección libre", després "imagen" i "recortar selección" i per a què no es vegi el fons, "filtros", "desenfoque gaussiano".


I aquest és el resultat!!

Descobrim el GIMP!

El Gimp és un programa de software lliure, que serveix per a retocar i modificar les imatges que tu vulguis.
Hem experimentat amb ell a través de dues activitats que explicaré a continuació.



1) Primer de tot, hem fet fotografies a classe, d'allò que més ens cridés l'atenció o de nosaltres mateixos amb els nostres companys. Després hem seleccionat una de les imatges i l'hem obert en el programa GIMP, i hem modificat els píxels que tenia per tal de que poguéssim publicar-la al bloc.
Passos a seguir:
- Anar a "imagen" i seleccionar la opció "escalar imagen", a continuació modificar els píxels, a un valor inferior a 350 d'ample. Tenint en compte que la cremallera que hi ha al costat estigués lligada.
I aquest és el resultat de la primera activitat que hem realitzat.



dimarts, 27 d’octubre del 2009

La Blocosfera!

Una blocosfera engloba un conjunt de blocs i, per tant, permet la interacció entre diferents blocaires.

Quan parlem d'una blocosfera educativa ens referim a aquella que engloba un conjunt de blocs de la mateixa temàtica i permet que entre diferents blocs hi hagi una relació, per tant, que tothom qui vulgui hi pugui accedir a ell i trobar informació que l'interessi.

Nosaltres podem reflexionar a partir de diversos blocs i deixar els nostres comentaris.

També existeixen altres conceptes com per exemple, el mem, que es tracta de què si l'autor d'un bloc està interessat en fer una reflexió conjunta amb altres persones sobre un tema en concret, fa una reflexió inicial i convida a altres blocaires (persones que creen i mantenen actualitzat el seu bloc) a pensar-hi sobre el tema.

Després de llegir i aprendre una mica més sobre el que era una blocosfera, vam haver de realitzar nosaltres mateixos en petits grups una blocosfera d'un tema que ens interessés, en el nostre cas, vam triar el tema dels contes infantils.
Entre totes vam buscar diversos blocs, documents i pàgines en les que parlessin dels contes, la seva importància i on hi haguessin alguns contes, ja fossin escrits o animats, i després vam començar a realitzar el nostre bloc.


Aquí teniu el nostre bloc, esperem que us agradi!

dissabte, 24 d’octubre del 2009

Els nostres mestres!!

El seminari l'hem iniciat amb un breu qüestionari que ens ha donat la Paula, per saber perquè havíem triat aquesta Universitat.
A continuació, la Lorena ens ha explicat el seu conte, "Conte dins un Conte". M'ha semblat molt curiós i interessant, ja que el fet d'explicar un conte dins d'un mateix conte i que els oients entenguin el significat no sempre és fàcil, però ella ha sabut captar la nostra atenció molt bé, i ens ha fet adonar-nos a tots, que és millor no capficar-se en un problema o en una cosa dolenta que ha de venir, que és molt millor viure el dia a dia, el nostre present.
Després hem comentat els aspectes formals a millorar dels nostres treballs, és a dir, com hem de presentar els treballs de forma correcte i formal.
Posteriorment, hem passat a explicar els nostres mestres. Ens hem reunit en petits grups i hem parlat de les anècdotes i sentiments positius i negatius que teníem dels nostres mestres en cadascuna de les diferents etapes. Després amb l'etapa que havíem triat, hem format una llista d’adjectius que caracteritzaven a aquells mestres que ens havien marcat, i per tant, així contestàvem a continuació la pregunta de “quin és el nostre model de mestre?”.
Hem comentat cadascuna de les etapes amb tot el grup de seminari i hem arribat a petites conclusions, com per exemple que en l’etapa d’infantil, quan es parla d’aprendre, ens referim a jugar i, en canvi, en l’etapa de primària, aprendre és esforçar-se.

Una frase que m’ha marcat d’aquest seminari és “l’educació és com una loteria”.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Iniciem el seminari, aprenem en el nostre primer debat tots junts!

Per iniciar el seminari, vam resoldre els dubtes sobre els treballs que havíem de realitzar, ja fos el de “Com eren els meus mestres?” o el treball d' “Educació i vida quotidiana”.

A continuació, la Sara ens va explicar el seu conte “El Mite de Persefone”, que des del meu punt de vista, ens va agradar molt a tots. Després vam comentar els aspectes positius (com per exemple: la seva manera d’explicar el conte ens havia captivat a tots, o la seva mirada, ja que ens anava observant mentre l’explicava), i també els aspectes negatius (com: la pronúncia, el to de veu..).

Després la Paula, la Lorena i la Silvia, ens van explicar la seva notícia d’actualitat educativa, que tots ja la coneixíem ja que era molt actual i interessant per nosaltres, com a futurs mestres.
Em va semblar molt interessant que es poguessin parlar des de tots els punts de vista, ja fossin mestres, família i alumnes o adolescents, i que ens poguéssim posar tots en algun d’aquests papers.
Em va semblar una activitat molt positiva i que em va aportar molt, ja que ens vam conèixer i vam poder parlar amb altres del seminari, saber les seves opinions i posar-nos d’acord per a defensar el nostre paper i aprendre així dels nostres errors, com per exemple aprendre a dialogar, escoltar més als altres, a interioritzar un paper o posar-nos en la pell d’un altre, millorar el to de veu i la postura, participar més (ja que a mi em costa bastant més participar i em vaig sentir molt millor donant la meva opinió i en cap moment em vaig sentir vergonyosa o que no volia participar, cosa que per mi és un gran pas)..

Però sobretot el que em va cridar l’atenció va ser que no m’havia plantejat perquè havia passat això, és a dir, perquè es volia arribar a aquest acord, sabia que passaria, però no sabia perquè es volia canviar ara el curs escolar. Per tant, no m’ho havia ni plantejat i em va semblar una bona manera de reflexionar sobre el tema.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Cultura lliure

La cultura lliure és tota aquella creació que s’encarrega de la difusió i l’elaboració de la cultura d’acord amb els principis de llibertat equiparables al programari lliure.
Un exemple de cultura lliure seria la Viquipèdia.

Dins de la cultura lliure podem parlar del “Creative Commons” i del “Copyleft”.
El “Creative Commons” és una organització dedicada a promoure l’accés a la cultura i a una major flexibilitat de les lleis de propietat intel·lectual. Són llicències d’ús obert, i això fa que tothom pugui utilitzar aquell material, per tant, es pot copiar i distribuir.
I el “Copyleft” sorgeix com a oposició al “copyright”, és a dir, al dret de copia.

Quan parlem de programari lliure, és a dir, a “free software”, ens referim a poder utilitzar un material, estudiar-lo, redistribuir-lo, millorar-lo i fer-lo públic.


Pel que fa a l’activitat que havíem de fer, aquests són els resultats als que he arribat, després de llegir tota la informació dels documents penjats al blink.

Cas A: El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de bàsquet".

En aquesta situació, els pares presentarien una queixa formal a l’escola i es demanaria una reunió, en la qual els pares donarien el seu punt de vista i presentarien aquelles queixes al professor d’educació física o al propi centre.

Cas B: Estem a classe fent un projecte de treball col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: "Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word".

Aquesta situació seria molt bona i productiva per als alumnes, ja que han de buscar per Internet imatges, enganxar-les i anar comentant-les segons el que han treballat a classe.

Cas C: Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: "Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo".

En aquesta situació no s’hauria de dir lo del PowerPoint amb la versió 2007, ja que l’alumne que no tingui la versió 2007, se l’haurà de baixar d’Internet, o agafar un programa compatible amb la versió 2007, sinó segurament no podrà obrir el PowerPoint ni modificar-lo.

Cas D: El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares".

En aquesta situació no es pot obligar als alumnes a comprar cap postal, ja que algú pot no portar diners, no agradar-li cap postal, o no voler-li portar cap als pares, i per tant, no els compraria lliurament, sinó perquè ho ha dit el professor.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Audacity

Aquest programa no el coneixia!! Hem va semblar molt interessant aquesta activitat, ja que era una nova manera d'experimentar amb les noves tecnologies i així després el podíem utilitzar nosaltres a casa per la nostra compte.
Primer de tot, ens vam reunir les quatre del grup i vam buscar frases que tinguessin a veure amb l'educació. Un cop escollides aquestes, vam gravar les nostres veus una per una, intentant que les veus s'escoltessin de forma clara, i les vam ajuntar totes a l'Audacity.
Cada veu la guardàvem en format wav. i un cop ajuntades totes, les comparàvem i decidíem quines havien de ser modificades, ja que es sentien molt fluix. Per tant, amplificàvem algunes de les veus per tal de què tinguessin el mateix to totes.
A continuació, intercalàvem les veus, deixant espais de silenci per a després poder posar la música de fons.
Un cop finalitzada l'activitat, hi afegíem una música de fons que a nosaltres ens agradés.

El resultat d'aquesta activitat, el podeu veure aquí.

divendres, 9 d’octubre del 2009

Ens coneixem!!

En la primera sessió de seminari, vam presentar-nos tots d’una manera bastant original, a partir de les claus de cadascú. Em va semblar una proposta bastant encertada, ja que la majoria pensàvem que potser no reconeixeríem el so de les nostres claus i en la majoria de casos no va ser així, vam saber quin so pertanyia a les nostres.
Vam explicar que significaven els nostres clauers i després vam presentar-nos de forma individual.

El primer dia de seminari m’ha servit per conèixer una mica més alguns dels companys de l’altre grup i una mica més els del meu.


dijous, 1 d’octubre del 2009

Notebook i Delicious

A la classe de TIC d'avui, ens han explicat una mica més sobre les tecnologies de TIC, i hem treballat dues pràctiques, una amb el Notebook i l'altre amb el programa Delicious. Hem treballat cadascú per la seva compte amb el suport de la professora, per resoldre'ns els dubtes.

En el programa Notebook, hem pogut penjar imatges, fragments d'algun text que ens interessava i pàgines webs.

I en el programa Delicious, podiem entrar a les pàgines dels altres companys i companyes.
Aquests dos programes ens permeten emmagatzemar la informació de manera còmode, fàcil i on-line, i que per tant, sigui accessible des de qualsevol lloc.

M'ha semblat interessant la classe d'avui, ja que hem pogut conèixer altres programes que existeixen i que no coneixiem i hem pogut experimentar amb ells de manera personal i individual.

dimarts, 29 de setembre del 2009

Jocs de sempre

Aquest vídeo està extret del youtube, és un vídeo educatiu, ja que en ell apareixen infants jugant a diversos jocs, que són els de sempre, on com es pot veure, no es necessiten molts materials per a divertir-se tots junts.

diumenge, 27 de setembre del 2009

“Las materias impartidas en inglés llegan a 110.000 niños”

Aquesta noticia, va sortir publicada el dimarts 15 de setembre, al diari “El Periódico”, en ella s’expliquen diversos temes d’interès públic, però sobretot d’interès pel que fa a l’àmbit educatiu.
Es parla de l’anglès com a nova llengua vehicular en algunes matèries, però sobretot es parla de la nova proposta educativa, a l’hora de treballar amb ordinadors portàtils a l’escola, ja des de la primària.
En aquesta noticia es veuen algunes fotografies de l’Institut Milà i Fontanals, on ja han començat a treballar amb els ordinadors, i han deixat els llibres de text apart.

És una proposta bastant interessant ja que en l’actualitat les noves tecnologies i l’anglès són molt importants, i per això crec que a poc a poc aquestes s’haurien d’anar introduint a les aules, ja que de mica en mica, quan la gent ja és més gran, els costa molt més aprendre certes coses o adaptar-se a les noves tecnologies. Però també penso que s’haurien d’utilitzar els manuals de tota la vida o ajudar als més petits a fer un ús adequat dels ordinadors perquè no estiguin sempre enganxats a ells, ja que l’ordinador apart d’utilitzar-lo per fer feina, estudiar i aprendre, també serveix d’entreteniment als més petits, amb els jocs, Messenger, Facebook...
Però sobretot, s’haurien d’utilitzar també els llibres de text per la senzilla raó, de que aquests han fet que les relacions familiars, siguin més comunicatives, ja que abans quan els més petits no sabien alguna cosa, ho consultaven als llibres i diccionaris però sobretot tenien l’ajuda d’un adult per a resoldre entre tots el dubte o la inquietud.






dijous, 17 de setembre del 2009

Presentació

Hola companys i companyes d'educació infantil!!
Sóc la Laia, visc a Tiana i després de molt d'esforç he aconseguit entrar a la Blanquerna per estudiar el que més m'agrada, és a dir, educació infantil.
Abans d'entrar a la Blanquerna, he fet un curs de manipulació d'aliments, he treballat en algunes llars d'infants i en un menjador.
Espero que ens vagi molt bé a tots i totes aquest primer any.