divendres, 27 de novembre del 2009

Què ens inquieta?

Avui hem aclarit dubtes que a tots ens inquietaven sobre algun mòdul, sobre els nostres estudis o sobre algun treball en concret.
També hem comentat una Contra sobre les llars infantils.
Després, hem comentat breument que ens va semblar la pel·lícula Àgora i que hi destacaríem.
Per acabar la Laura ens ha explicat el conte de la primera Ventafocs, que parlava de la mitologia egípcia i ens ha semblat força interessant ja que no sabíem que aquest era l'origen del conte de la Ventafocs.

Destacaría una frase que ha dit la Paula, la nostra tutora: "tot s'ha de llegir", ja que en aquell moment m'ha sobtat molt i després al pensar-ho, m'he adonat de què tenia raó.



Vídeo Setmana d'Activitats Extraordinàries

dijous, 26 de novembre del 2009

El dia que van intentar matar a l'amor!

En la sessió anterior, vam començar a preparar l’activitat del vídeo.
Primer de tot, vaig gravar un tros del text que havíem preparat a Comunicació oral, escrita i digital, amb l’Audacity, després vaig ajuntar-lo amb una música de fons per tal de què s’escoltés la meva veu.
Un cop acabada la gravació, vaig començar a buscar imatges que il·lustressin accions, imatges o records del text que havia gravat.
Després amb el Windows Movie Maker, importava les imatges al programa i les ordenava tal i com volia que sortissin al vídeo.
Passos a seguir a partir d’aquí:
S’arrossegaven les imatges fins a la seqüència corresponent i es posaven efectes i transicions, per tal de què el vídeo quedés més original.
Si encara no havíem acabat el vídeo completament, s’havia de guardar en format projecte, fins que s’hagués acabat del tot.
Les modificacions s’anaven fent a mesura que anaves veient una i una altra vegada el vídeo, fins que a tu t’agradés del tot, podies ampliar el temps de l’imatge, els efectes, etc.
La duració total del vídeo és d’un minut aproximadament.
Un cop acabat el vídeo, el guardaves en “publicar pel·lícula” en l’equip i després canviaves el tamany, a 1 o 2 MB, per tal de poder-lo penjar al bloc.
Aquí us adjunto el vídeo.

dimarts, 24 de novembre del 2009

Iniciem els nostres films!

Avui hem revisat l'horari de les últimes sessions de seminari, per tal de canviar algunes activitats.
Després l'Aida Flo ens ha explicat el seu conte "Epaminondes", ella ha aconseguit captivar la nostra atenció ràpidament, tant amb les seves explicacions com amb les il·lustracions del conte, ha sigut molt divertit i ho ha fet molt bé.
Per acabar, la Paula, la nostra tutora, ens ha retornat algun treball i ens ha deixat temps lliure per a començar el muntatge dels nostres films.

divendres, 13 de novembre del 2009

Educació i vida quotidiana

Per iniciar el seminari d'avui hem organitzat les sortides de la setmana d'activitats extraordinàries. Després la Paula ens ha donat una fitxa individual que havíem d'omplir a partir de la lectura i el treball que havíem fet d'Educació i vida quotidiana. A continuació, en petits grups treballàvem aquesta activitat, fèiem una llista de valors educatius, els capítols que més ens havien marcat i un conjunt de preguntes al voltant del llibre.
Per finalitzar, la Meritxell ens ha explicat el seu conte "El present sempre guanya", un conte molt complicat d'explicar, però que m'ha agradat molt personalment, ja que parlava dels records d'infància i crec que tots hem acabat amb la reflexió que s'ha de viure el present, ja que aquell home no vivia la vida, sinó el passat.

Les frases que més m'han marcat del seminari d'avui són:
- "Els mestres hem de fer l'activitat primer, per així veure els possibles entrebancs dels nostres alumnes."
- "Educar és ajudar als altres a ser millors persones."
- "Ensenyar i aprendre van junts."

dijous, 12 de novembre del 2009

Presentació de PowerPoint sobre el TDAH

A continuació, us mostro el PowerPoint del Tdah.
El Tdah
View more presentations from aquí.

dimecres, 11 de novembre del 2009

Busquem un bon eslògan!

En la sessió de seminari d'avui hem acabat de presentar les pel·lícules, ja que a la sessió anterior no ho vam poder fer per una qüestió de temps.
Després hem canviat algunes de les activitats de l'horari, per tal d'anar molt més tranquils a l'hora de fer la feina.
A continuació, la Iolanda ha explicat el seu conte "El Molinet màgic", m'ha agradat moltíssim i sobretot m'ha tingut encuriosida fins al final ja que no sabia que succeiria, i al descobrir que el mar és salat, gràcies a aquest conte, m'ha semblat un molt bon recurs tant per explicar als infants com als més grans.
Després i per acabar, hem fet actualitat educativa, el tema era el català a les universitats catalanes. L'activitat consistia en buscar un eslògan per defensar el català a les universitats.

La frase que més m'ha marcat ha sigut: "El carinyo, l'afecte i la confiança són molt més importants que el menjar".

divendres, 6 de novembre del 2009

Noves propostes educatives

El seminari d'avui rep aquest nom ja que hem mostrat i explicat pel·lícules educatives, per tant, són noves propostes per a nosaltres, i que ens poden ajudar a reflexionar sobre l'educació.
Pel que fa a l'actualitat educativa, aquest cop els ha tocat presentar la seva notícia a la Iolanda i a l'Andrea, hem parlat sobre un tema força interessant, la religió cristiana a l'escola com a punt clau, i ens han donat uns raonaments i preguntes per ajudar-nos a tots a l'hora de debatre.
Gràcies a això, hem pogut apropar-nos més a un debat real.
La frase que més m'ha marcat ha sigut: "Ens estem apropant a un verdader i autèntic debat".
L'Anna ens ha explicat el seu conte "La botiga dels records", un conte preciós i que m'ha arribat moltíssim, m'ha fet pensar en els meus records i m'ha agradat molt el final, ja que jo sóc una persona que es queda molt amb els detalls de la vida i en aquest conte es parlava dels detalls de la vida del protagonista.
Per finalitzar, hem vist algunes de les pel·lícules educatives. Algunes ja les havia vist, però m'ha agradat recordar-les i altres m'han cridat molt l'atenció i les veure. Després hem puntuat la pel·lícula i l'exposició de cadascú.

dijous, 5 de novembre del 2009

PowerPoint

A la classe de TIC d'avui hem treballat el PowerPoint.

Les presentacions de PowerPoint des d'un principi han de servir com a guia per aquells que observen l'explicació, han d'il·lustrar fotografies del tema al que fa referència l'exposició, han de permetre crear esquemes i ajudar a l'hora de prendre apunts...
Alguns dels desavantatges de no fer un bon PowerPoint són que moltes vegades hi ha massa informació, l’orador llegeix la pantalla i, per tant, no explica, i l’oient es dedica a llegir i llavors no escolta les explicacions...
Per això a través de la lectura sobre el PowerPoint, hem pogut observar que fèiem bé i que fèiem malament, i hem pogut observar i utilitzar alguns dels recursos que ens oferien com a exemples, per als nostres PowerPoints, així hem aprés una mica més sobre un altre recurs que ens ofereixen les noves tecnologies, però aquest cop aplicades com déu mana.

Educar dentro y fuera de las aulas

"Las altas tasas de fracaso escolar y el abandono prematuro de los estudios de muchos de nuestros estudiantes dejan en numerosas ocasiones en mal lugar a España, sobre todo si se comparan sus resultados con los de sus socios europeos. Baste un dato: nuestra tasa de repetidores dobla la media de la Unión Europea. A ese problema se añade la creciente inquietud de los maestros por la pérdida de respeto que sufren entre sus alumnos. En unos años hemos pasado de frases tópicas e injustas, como aquella que decía "tienes más vacaciones que un maestro", a reconocer su tremenda importancia. Para ejercer el magisterio no sólo hacen falta estudios y un título, sino sobre todo vocación, y eso no se enseña en la universidad. Hoy sabemos también que este oficio exige una formación y reciclage continuos. De vacaciones hiperbólicas, pues, nada de nada, sino periodes para preparar el siguiente curso y afrontar los nuevos retos.
Pero si en el camino hemos ganado en algunas cosas, como el reconocimiento social de la profesión, hemos perdido en otras.
Pocos maestros son ya tan idolatrados por sus alumnos como don Gregorio, uno de los protagonistas de La lengua de las mariposas, un bellísimo cuento de Manuel Rivas que debería ser de lectura obligatoria en todas las escuelas. Y que los alumnos deberían recomendar también a sus padres, sus otros profesores. A los problemas de la autoridad bien entendida, entre otras muchas cosas, se refería en la entrevista que publicábamos en nuestra edición de ayer el ministro de Educación, Ángel Gabilondo. Esa preocupación planea también en las respuestas que ofrece Mercedes Cabrera, ex ministra de Educación, en La Contra de hoy. En este asunto, como en tantos otros, no caben las recetas mágicas ni las panaceas y sí el sentido común. En la lucha por elevar el nivel educativo y abandonar el furgón de cola de la UE no hay que perder de vista ago incuestionable: la escuela es importantísima, pero sólo complementa la educación de los escolares. Es tarea irrenunciable de los padres continuar esa labor.
Educar en casa y en la escuela. Aprender en la escuela y en casa. El futuro de nuestros hijos depende en buena medida de los profesores que se crucen en su camino, pero también de nosotros, educadores a tiempo completo, las 24 horas del día, los 365 días del año.
El escritor francés Daniel Pennac, que en su infancia fue un pésimo estudiante, coleccionista de ceros hasta que varios don Gregorio acudieron en su rescate, ha hecho en su obra Chagrin d'école, que en castellano se ha traducido como Mal de escuela, un monumento a la capacidad redentora de la lectura y de los buenos maestros. El autor, maestro él mismo, recuerda que en una ocasión un padre acudió a hablar con él, preocupadoo por la poca madurez de su hijo. Una inquietud muy loable, salvo por el pequeño detalle de que el hijo en cuestión tenía doce años. Pennac explica que al día siguiente vio a ese mismo circunspecto padre yendo en patinete por la calle.
No se trata de suplantar a los maestros ni de intentar competir con ellos en inferioridad de condiciones. Pero si los padres apoyan y respetan, será muy díficil que sus hijos no lo hagan. En definitiva, hemos de madurar y aprender con nuestros hijos, y no delegar la tarea titánica de su educación única y exclusivamente a las escuelas. Solo así lograremos que, al crecer, recuerden con respeto a todos los don Gregorio del mundo."

dimarts, 3 de novembre del 2009

I com són els nostres blocs?

Al principi de la sessió de seminari, l'Andrea ens ha explicat "El mite d'Eros i Psique", personalment és un conte que m'ha agradat molt i que ja coneixia.
Dues de les frases que més m'han marcat que ha dit la nostra companya Andrea, han sigut: "L'amor apareix quan menys tu esperes" i "Cada cosa té un perquè".
A continuació, un a un, hem anat presentant el nostre bloc: els aspectes que més destacaven d'aquest, perquè l'havíem fet així, les diferents entrades... I llegíem alguna part que ens agradés.
A partir de la presentació dels diversos blocs, hem aprés noves coses que ens aportaven els altres companys o la mateixa professora, la Paula, com per exemple com canviar el fons, el tipus de lletra, les imatges...
Hem destacat uns quants dels errors més freqüents en els blocs, per tal de millorar-los en les següents entrades.
I per acabar, he de destacar dues frases més que m'han marcat del seminari d'avui: "Quina finalitat té la presentació dels blocs?", ja que crec que la gran majoria ens fèiem aquella pregunta, però esperàvem descobrir-ho en la sessió. I un altre, "no hi ha res més difícil que reescriure el que ja està escrit".

Retrat

La Jennifer és una noia ni molt alta ni molt baixa, prima i de pell més aviat blanca. El color del seu cabell és clar, ros, i té els ulls de color marró.
És simpàtica i aparentment és bastant tímida, però quan es relaciona amb els altres sap expressar molt bé les seves opinions i idees, per tant, podríem dir que és parladora en el moment que ella creu oportú.